Vitaliteit op de werkvloer

De inzet van medewerkers is de meest onderscheidende factor van een bedrijf of organisatie. Maar hoe realiseer je een vitale werkomgeving waarin medewerkers optimaal kunnen floreren? Zijn er goede voorbeelden die jullie zouden kunnen gebruiken?  Doen jullie al het één en ander maar blijft het bij losse initiatieven? 

Wij geven antwoord op jullie vragen en brengen in kaart wat jullie allemaal al doen en zouden willen doen zodat jullie het overzicht bewaren.

Wij brengen expertise in zodat jullie weten wat wel en niet werkt.

Wij denken met jullie mee zodat jullie zelf een goed onderbouwd en actief vitaliteitsbeleid kunnen realiseren. 

En we helpen jullie daarbij zodat jullie een vliegende start maken en het vanaf dat moment zelf kunnen voortzetten. 

Beweegprogramma's

De gezondheidswinst van niet naar (matig) intensief bewegen is onbeschrijflijk.  Daarom kan je als organisatie of bedrijf écht het verschil maken door niet-actieve medewerkers te helpen om die eerste stap te zetten. Naast maatwerk en individuele begeleiding hebben wij twee effectieve programma’s opgezet: De Fitte Toeschouwer en de Eerste Mijl.

bewegen - vitaliteit - fitte toeschouwer

De Fitte Toeschouwer (6 weken)

Een superleuk, laagdrempelig programma voor bedrijven die meedoen aan bedrijvenlopen. Immers, het is fantastisch als je als bedrijf meeloopt in een 10km of een fietstour in de buurt. Maar het is nog gaver als je dan ook meteen de minder actieve medewerkers in dit enthousiasme meeneemt en de kans geeft om fit en voldaan collega’s aan te moedigen. Momenteel zetten wij de Fitte Toeschouwer in voor Leiden Marathon Leiden op 13 en 14 mei.

De Eerste Mijl (12 weken)

Het programma de Eerste Mijl maakt de stap van inactief naar (matig) intensief bewegen bereikbaar, ontspannen en leuk. Tijdens de training staat plezier voorop. Ook leren deelnemers de vaardigheden om in hun dagelijks leven voldoende beweegmomenten in te bouwen zoals plannen en wat te doen als je geen zin hebt. Tegelijkertijd werken we aan een conditie waarmee je met gemak een half uur matig intensief kan sporten. Waarom? Omdat sporten met deze duur en intensiteit bewezen effectief is in het voorkomen van overmatige stress en burn-out.

Projecten

Hoe krijg je een buurt of speciale doelgroepen in beweging? VanGastel initieert en participeert in projecten waarbij we mensen op een ongedwongen, natuurlijke manier (weer) in beweging krijgen.

Een voorbeeld is het succesvolle project Op-Stap dat in het kader van het Leefstijlakkoord in de gemeente Noordwijk plaatsvindt. Op-Stap is een trainingsprogramma van 12 weken voor mensen met overgewicht die te weinig bewegen. Plezier en het bouwen van zelfvertrouwen staat voorop, naast een betere conditie en de vaardigheden om zelfstandig te blijven bewegen na afloop. 

Met het project De Fitte Toeschouwer in de Buurt stimuleren wij zoveel mogelijk mensen in beweging te komen in aanloop naar de marathon van 13 en 14 mei. Zoals het aanbieden van leuke wandel- of fietsroutes die actieve toeschouwers zelf aandragen.

Naast deze werkzaamheden participeren wij in sociale wijkprojecten waarin bewoners worden aangemoedigd om meer te bewegen en bieden wij de leefstijlprogramma’s COOL en SLIMMER aan die door de zorgverzekeraar worden vergoed. 

Meer informatie hierover?