wat een kleine verandering niet kan doen....

je bent te zwaar en wil afvallen. . Of je wil zeker weer meer bewegen, maar ‘het komt er niet van’. Of je wil stoppen met roken maar deze week had je die sigaret nog ‘echt even nodig’.

Tussen willen en doen zit een groot verschil (helaas). Het goede nieuws is, met hulp gaat het beter. 

Wij bieden het programma Slimmer-in-de Merenwijk aan voor mensen met overgewicht (zie uitleg hieronder). Dit programma is voor een aantal mensen gratis.

Liever begeleiding op maat? Om af te vallen, te stoppen met roken of stress te verminderen? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

SLIMMER in de Merenwijk

Slimmer in de Merenwijk is een Leefstijlprogramma voor mensen met overgewicht. Wij bieden dit sportieve programma aan in samenwerking met de praktijk voor fysiotherapie Zwanenzijde.

Heb jij interesse, of heb jij je al opgegeven voor het programma Slimmer in de Merenwijk? Dan hebben we hieronder voor jou de praktische informatie op een rijtje gezet.

Wie kan meedoen?

SLIMMER is een programma voor volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op type 2 diabetes of hart- en vaatziekten of met obesitas (BMI 30-40).

SLIMMER is voor jou een goede keuze als je gemotiveerd bent om gezonder te eten en meer te bewegen. Lang niet altijd is dat zo gemakkelijk. En daarom helpen we jou daarbij met dit programma.

Aanmelden gaat alsvolgt

Meld je aan bij de huisartsenpraktijk.  De huisarts stuurt naar ons een verwijzing en zodra wij de verwijzing van de huisarts hebben ontvangen nemen we met jou contact op.

Wat houdt meedoen in?

Het programma duurt twee jaar. Het eerste half jaar is best intensief want je gaat wekelijks trainen onder begeleiding van de fysiotherapeuten en ongeveer elke maand heb je een gesprek met mij. 

Na dit half jaar heb jij jouw eetgewoontes aangepast en je beweegt zo veel als voor jou mogelijk is. En dat ritme wil je natuurlijk wel blijven vasthouden! Daarom hebben we nog ongeveer 1x per kwartaal individueel contact. Ook is er elke week een telefonisch spreekuur. 

Het schema van de planning vind je hieronder