Je vind het leuk om hard te werken en je hebt veel ambities om hoger op te klimmen. Ook nu komen er weer leuke uitdagingen op jouw pad. Maar iets houdt je tegen. Je bent namelijk bang dat je al heel snel wordt meegezogen in al het werk dat op je afkomt.

Want daar zit wel jouw valkuil. Je bent zo perfectionistisch, wil alles zó goed doen, dat je heel gemakkelijk over jouw eigen grenzen gaat. Je merkt dat op het moment dat je niet meer los komt van het werk. Je staat er mee op en gaat ermee naar bed. Dat op zich is al onplezierig en ongezond. Je ontspant te weinig en hebt het idee dat je op veel fronten te kort schiet. In ieder geval naar het thuisfront.

Maar er gebeurt nog iets. Vaak zien we bij mensen die overbelast dreigen te raken dat ze -in plaats van heel goed voor zichzelf zorgen- juist ongezond gaan leven. Omdat dat makkelijker is, meer comfort biedt,  fijner aanvoelt. Denk bijvoorbeeld aan snacken en snaaien en niet meer van de bank willen. Voor je het weet zit je in ongezonde leefpatronen.

Herkenbaar? De stress, het goed willen doen, een hoofd wat de hele tijd maar ‘aanstaat’ en gratis een paar ongezonde gewoontes die erbij in zijn geslopen? Wil je daar vanaf omdat je wél die functie wilt omdat je weet dat jij het kan, je bent er geknipt voor?!

Dan zou ik zeggen, kom, we gaan aan de slag! 

Want wat ons te doen staat is zorgen dat jij kan vertrouwen op jezelf. Dat je leert hoe je het beste met drukte en stress om kan gaan en hoe je het meest eenvoudig én effectief gezonde gewoontes aanleert en ongezonde gewoontes afleert. 

 Met ‘runningtherapie’ (dat kan ook wandelen zijn!) leer je hoe je hardlopen of stevig wandelen kan inzetten om jouw hoofd tot rust te laten komen. Het is een techniek die je gaat aanleren en de daarbij behorende conditie waar je de rest van jou leven plezier van hebt.

Met ‘gezond en vitaal’ ontwikkel je een gezond leefpatroon dat bij jou past en natuurlijk aanvoelt Dat doen we door het aanleren van gezonde gewoontes en het afleren van ongezonde gewoontes op een manier die natuurlijk aanvoelt. We vertrouwen niet te veel op wilskracht maar zetten in op gezonde routines waar jij op terug kan vallen.

Runningtherapie

Met deze therapie loop je weg van de stress, je ontspant en wordt fit.Gezond en vitaal

Een no-nonsense training waarin je leert een gezond leefpatroon te creëen dat natuurlijk aanvoelt.

Aangesloten bij BLCN

Als BLCN coach ben ik officieel geaccrediteerd als leefstijlcoach. Hiermee ben je verzekerd van een kwalitatief goed opgeleide coach.

 

Ervaringen

“Voor mij was het traject met Willemijn een Eye-opener”

 “Door toeval kwam ik met Willemijn in contact en besloot ik een leefstijlcoach in de arm te nemen. Ik ben 53, inmiddels in de overgang, bewoog te weinig en de laatste jaren waren er steeds wat kilo’s bij gekomen. Ik had wel zoiets “het wordt tijd hier iets aan te doen” en ik ben ook iemand die een stok achter de deur nodig heeft. Als ik een afspraak, of uitdaging aanga, ga ik er wél echt voor. Eigenlijk zou je dat altijd voor jezelf moeten doen, maar dan verzin je ook weer makkelijk een excuus (tenminste ik).

Samen hebben we in kaart gebracht wat de momenten zijn dat je toegeeft aan met name ongezonde dingen kopen en vervolgens op eten. Ook hebben we samen gekeken alternatieven te zoeken die voor mij makkelijk te implementeren zijn en wél aantrekkelijk. Je gaat tenslotte niet een stuk rauwe bloemkool als alternatief voor drop of chocola nemen als je dat niet echt lust.

Wat mij ook heel goed geholpen heeft is het advies om meer aan spieropbouw te doen. Ik fietste wel veel, en wat yoga, maar niet echt trainen om alle spieren weer eens wat op te krikken. Intussen hebben ik nu een echte sportkamer, met gewichten, kettlebells, turtles, hometrainer (die had ik al 15 jaar), mat, skippy bal etc en merk ik ook dat ik echt algeheel zoveel fitter ben.

Inmiddels is er nagenoeg 10 kilo af in 9 maanden tijd. Het prettige is ook als je ruimte hebt om in je eigen huis of buiten te sporten dat je het ook makkelijker even 20-30 min kan doen.

De sessies met Willemijn met steeds ook zelfreflectie, suggesties maar geen eisen, steun of bemoediging wanneer nodig en de mogelijkheid van terugkoppelen en ervaring delen vond ik uiterst plezierig.

Voor mij was het traject bij Willemijn een eye-opener en ik voel nu ook dat ik gemotiveerd ben om dit vol te houden, hetgeen ik eerder niet zo voelde als ik was afgevallen.”

Esther, 53 jaar

ik vraag niet hoe je op je werk functioneert, want dat zal goed zijn. Mijn vraag is ‘hoe kom je thuis’?