Willemijn van Gastel

betrokken en doelgericht

Sinds een aantal jaar houd ik mij bezig met gezond leven. Ik loop graag hard en vind het leuk om uit te zoeken welke voeding mij net een stapje verder brengt. Bovendien is een gezonde leefstijl voor mij noodzakelijk om een rijk gezinsleven te kunnen combineren met alle andere dingen die ik op een dag wil doen. Om alle ballen in de lucht te houden moet ik echt mijn best doen om fit en gezond te blijven. 

Ik heb jaren gewerkt als adviseur voor gezondheidsbeleid en -onderzoek. Vanuit die functie heb ik veel kennis opgedaan over wat gezond leven is en ook wat je daarvoor moet doen én laten. Ik realiseerde me ook dat al die kennis onvoldoende houvast biedt voor mensen die graag gezonder willen leven, maar dat toch niet voor elkaar krijgen. De vertaling van die kennis naar een persoonlijk leven mist. Ik ben mij daar steeds meer in gaan verdiepen en heb daarnaast een BLCN geaccrediteerde opleiding voor leefstijlcoach gevolgd. Zodat ik die houvast wel kan bieden.

Ik zie om mij heen veel mensen die altijd ‘aan’ staan; presteren goed op werk en in hun privé-leven zijn ze zeer actief. Maar dat eist wel zijn tol. Ze ondermijnen hun gezondheid en daar zijn ze alles behalve gelukkig mee. Ik zie hun worsteling, sterker nog, ik herken het; doorzetten, even niet zeuren, ook al ga je daarmee over je eigen grenzen heen. Het is een patroon dat uiteindelijk niet goed voelt. Het mooie is, je kan het doorbreken. Daarin ligt mijn kracht en daarom heb ik een praktijk opgezet die individueel begeleidt, gericht op ieders persoonlijke situatie. 

Natuurlijk, het is een stap om hulp te vragen.  Maar hé, waarom doormodderen als dat niet hoeft? Met een doelgerichte aanpak kom je sneller daar waar je wezen wilt. Ik wil je daar graag bij helpen. 

foto over mij tweede keus klein

Willemijn van Gastel:

‘Je haalt meer uit het leven met een gezonde leefstijl’