Willemijn van Gastel

Hi! ik ben Willemijn,  expert op het gebied van leefstijl en vitaliteit na jarenlang gewerkt te hebben als adviseur voor gezondheidsbeleid- en onderzoek. 

Vanwaar die interesse?  

Als adviseur moest ik mij steeds verdiepen in onderwerpen zoals infectieziekten, kwetsbare ouderen en ja… ook leefstijl. Dit laatste onderwerp boeide mij enorm en ik las er zoveel over dat ik in no-time van alle ins en outs op de hoogte was. 

Van oorsprong ben ik gedragswetenschapper en dat maakt dat gedragsverandering voor mij een bekend en zeer interessant terrein is. Want tja,  weten wat gezond leven inhoudt is één, maar je gedrag hierop aanpassen is een ander verhaal.

Inmiddels ben ik nu ook geregistreerd leefstijlcoach en runningtherapeut. 

 

"Ik weet hoe het werkt, ik zie hoe het anders kan"

 

Uit ervaring weet ik wat stress, drukte en gepieker met je kan doen. Je denkt het allemaal aan te kunnen maar uiteindelijk loop je vast. 

Jaren geleden ben ik zelf, na een zeer intensieve periode, begonnen met hardlopen. Haha, nou ja hardlopen, het was 10 minuten lopen naar het water om daar heel lang uit te rekken. Maar ongemerkt werden de 10 minuten 20, 30, 60 en verder. Ik merkte toen pas hoezeer een gezonde leefstijl – in dit geval hardlopen- ervoor zorgt dat je je beter gaat voelen. Ik kreeg weer energie. Ik herkende mijzelf weer en ik kon weer genieten. 

Dat gevoel, zelf het heft in handen nemen en zelf het voor elkaar krijgen om je fitter te voelen gun ik een ieder. Dat is mijn grote drijfveer. 

 

"Spelen met kleine gewoontes en veranderingen"

 

Mijn werkwijze is sterk beïnvloed door ‘behavioral design thinking’ , wat inhoudt dat we spelen met kleine gewoontes en veranderingen die we uitproberen en als ze goed bevallen uitbouwen.   

_MG_1206-2


Willemijn in woorden

Getrouwd en moeder van 4 kinderen * 52 * Hardlopen * Rustig  * Gestructureerd * Bruce Springsteen * Fietsen * Zeeland * Melissa Etheridge * Strand * Opgeruimd * Loyaal * Lekker eten * Met zijn allen aan tafel * Nuchter *Doelgericht * Betrokken