Mensen die ik begeleid hebben veel op hun bordje en normaal gesproken kunnen ze dat goed aan. Vaak vertellen ze dat ze juist goed onder druk presteren. Maar nu zijn ze over hun eigen grenzen heen gegaan. Vaak door stress op het werk of privéproblemen. Soms is de reden helemaal niet zo aanwijsbaar en zijn het achteraf gezien kleine en grote gebeurtenissen die zich hebben opgestapeld. Hierdoor hebben ze te lang teveel gegeven en dat maakt moe. Vooral in hun hoofd.

Het gevolg?

Moeite met concentreren, beslissingen uitstellen en prikkelbaar. Ze zijn vaak bang de grip op hun leven te verliezen en daarom gaan ze nog harder hun best doen om alles wat ze van plan waren voor elkaar te krijgen. Het kost steeds meer moeite om de dag actief en vrolijk door te komen en niet zelden komt het gevoel naar boven niets waard te zijn.

Bij een aantal van mijn cliënten gebeurt er nog iets. Zij gaan –net als zoveel mensen die overbelast dreigen te raken-  ongezond leven. Zij gunnen zichzelf geen tijd meer om te sporten en gaan laat naar bed. Zij eten vaak tussen de bedrijven door of eten overmatig op momenten waarop ze eindelijk even kunnen ontspannen. Als uitlaatklep en omdat het comfort biedt.

Momenteel heb ik twee begeleidingsvormen die goed aanslaan: Runningtherapie en het traject Gezond en vitaal. Met Runningtherapie leer je hoe je hardlopen of stevig wandelen kan inzetten om jouw hoofd tot rust te laten komen. Het bewegen dempt gepieker en gevoelens van stress. Ook bouw je aan een betere fysieke en mentale conditie waardoor je meer stress en drukte aankan.

Het traject Gezond en vitaal richt zich op de ongezonde gewoontes die zijn ontstaan; een verstoord dagritme, te weinig ontspanning, te weinig beweging, te veel of ongezond eten en drinken of roken. Met Gezond en vitaal ontwikkel je een gezond leefpatroon dat bij jou past en natuurlijk aanvoelt. We vertrouwen niet te veel op wilskracht maar zetten in op gezonde routines waar jij op terug kan vallen. Met dit traject leer je jouw leven zo in te richten dat jij je fit gaat voelen en op een gezonde manier om kan gaan met stress en drukte.

Runningtherapie

Met deze therapie loop je weg van de stress, je ontspant en wordt fit.Gezond en vitaal

Een no-nonsense training waarin je leert een gezond leefpatroon te creëen dat natuurlijk aanvoelt.

Aangesloten bij BLCN

Als BLCN coach ben ik officieel geaccrediteerd als leefstijlcoach. Hiermee ben je verzekerd van een kwalitatief goed opgeleide coach.

 

 

“Voor mij was het traject met Willemijn een Eye-opener”

 

De sessies met Willemijn met steeds ook zelfreflectie, suggesties maar geen eisen, steun of bemoediging wanneer nodig en de mogelijkheid van terugkoppelen en ervaring delen vond ik uiterst plezierig.

Voor mij was het traject bij Willemijn een eye-opener en ik voel nu ook dat ik gemotiveerd ben om dit vol te houden, hetgeen ik eerder niet zo voelde als ik was afgevallen.”

Esther, 53 jaar

ik vraag niet hoe je op je werk functioneert, want dat zal goed zijn. Mijn vraag is ‘hoe kom je thuis’?