De Fitte Toeschouwer is er voor alle enthousiaste aanmoedigers van Leiden marathon

Ga jij kijken op 13 of 14 mei bij één van de afstanden van Leiden Marathon?

En vind je het leuk om tijdens de wedstrijden of de weken daarvoor zelf een voorjaarsrondje te wandelen of te fietsen?

Dan ben je hier aan het juiste adres!!

Vanaf medio maart delen wij hieronder de routes die grenzen aan het parcours van de verschillende afstanden. Elke week komt er een route bij. 

  • Loop de routes de weken voor 13 en 14 mei zodat je al in de stemming komt
  • Loop deze routes op de dag zelf zodat je op verschillende punten kan aanmoedigen
  • En wil je wat verder de polder in? Daarvoor hebben we een paar fietsroutes in petto.

 Heb je voor ons een suggestie voor een route? Laat ons weten!

Houd deze site in de gaten en volg ons op Instagram [de_fitte_toeschouwer] 

Route 1

Route 1 van de Fitte Toeschouwer trapt af op de Doezastraat. Ik moet denken aan een paar jaar geleden toen daar in de avond de 5 km startte. Wat een feest, wat een gezelligheid, en wat veel snelle lopers om naar te kijken! Een mooie avond die smaakte naar meer. 

Route 2

Deze route is bijzonder leuk om te lopen op 13 of 14 mei wanneer je de deelnemers van de 21km en 42km aanmoedigt. Immers, ze zijn wel even bezig, dus waarom zou je niet zelf een rondje lopen voordat je weer richting de finish gaat? Bovendien kan je hier ook gezellig zitten en wat drinken bij de Tuin van de Smid.

Route 3

Deze route is bijzonder want je kan ervoor kiezen om zowel deelnemers van de 21 km als van de 42 km aan te moedigen.Ik deel nu alvast deze route want je begrijpt het al, het is wel een beetje timen om op tijd aan te komen bij het 42 km parcours. Dus wel zo handig om ergens komende weken deze route even uit te proberen!

Route 4

Wist jij dat de duif de steun en toeverlaat was voor de Leidenaar tijdens het Beleg van Leiden in 1573-1574? De duiven wisten namelijk berichten in en uit de stad te smokkelen. Je komt dit allemaal te weten tijdens deze bijzondere route. We hebben deze niet zelf bedacht, het is namelijk de Leidse Dierenroute van het Dierenmuseum. Deze dierenkunstwandeling verbindt alle dieren die je tegenkomt met de Leidse verhalen.

Route 5

Zuid-Holland op zijn mooist! Laat je verrassen door de polder van Zoeterwoude. En van deze route kunnen naast de toeschouwers ook de hardlopers meegenieten. Deze route leent zich namelijk niet alleen voor een leuke wandeling of fietstocht maar is ook uitermate geschikt voor een rustige duurloop.

Route 6

De twee parels van het marathon-parcours vind je achter Rijpwetering: Lijkermolen no1 en no2. Deze molens staan ongelooflijk trots te wezen, al eeuwen lang en zorgden voor droge voeten. Op de dag zelf kan je deze route niet lopen, dan loop je de hardlopers in de weg.