Bevlogen professionals

Bevlogen professionals zijn goud waard. Ze dragen de organisatie en inspireren hun collega’s. 

Alle reden om dat te koesteren. Maar in alle hectiek, deadlines en lange werkdagen gaan professionals snel over grenzen heen. Voor je het weet schiet voldoende ontspanning en beweging erbij in. Eten doen ze gehaast of ongezond. Het is droef om te zien wanneer mensen die van nature voortvarend van alles aanpakken te weinig aandacht schenken aan hun gezondheid. Immers, daarmee schieten ze in hun eigen voet want hun vitaliteit verdwijnt en daarmee de positieve uitstraling waar ze om bekend staan. Om nog maar niet te spreken over de sterke relatie tussen gezonde leefstijl en ziekteverzuim.

Veel professionals zullen dit herkennen of zich ervan bewust zijn dat dit risico ook bij hen op de loer ligt. Alle reden om als organisatie hier aandacht aan te besteden.

En dan is er natuurlijk nog wat. Het gaat niet alleen om ‘productiviteit’ of ‘werknemers aan de praat houden’. Mensen worden gelukkiger als ze zich gezonder voelen. Ze kunnen meer aan, niet alleen op het werk maar ook privé. Hoe mooi is het als je als organisatie dit kan stimuleren?

Ik draag hier graag mijn steentje aan bij. Door middel van presentaties en trainingen/workshops. Deze zijn altijd op maat gemaakt, maar zowel bij de presentatie als bij de training gaan deelnemers nooit met lege handen naar huis. Ik geef altijd handvatten mee om hun eigen leven een stukje gezonder in te richten.

Bijvoorbeeld, na afloop van een training van 2 dagdelen voor een afdeling van max 25 mensen en met enkele weken tussen dagdeel 1 en 2

  • weten de deelnemers wat vitaliteit en gezond leven is en weten zij dat je vitaliteit kan versterken met gezond leven;
  • hebben de deelnemers inzicht in eigen vitaliteit en (on)gezond gedrag en op welke aspecten zij winst willen boeken en waarom;
  • zijn de deelnemers in staat om zelf aan de hand van onderbouwde methoden te bepalen welke gezonde gewoontes zij willen aanleren of ongezonde willen afleren en deze ook uit te voeren;
  • weten deelnemers om te gaan met ‘smoezen’ of realistische argumenten die gezond gedrag in de weg staan.

Daarnaast geef ik organisaties  advies bij het ontwikkelen van hun visie t.a.v. vitaliteit en hoe ze dat binnen hun organisatie handen en voeten kunnen geven.

Ben je op zoek naar een presentatie een training of advies? Neem dan contact met mij op om hier verder over door te praten.

foto over mij tweede keus klein

VanGastel is partner van Vitaal bedrijf