Vitale medewerkers

Elk bedrijf weet dat vitale medewerkers goud waard zijn. Zij zijn energiek, gemotiveerd en kunnen tegen een stootje. Oftewel, zij zijn de motor van het bedrijf en inspireren hun collega’s.

Alle reden om dat te koesteren. Maar in alle hectiek, deadlines en lange werkdagen gaan medewerkers snel over hun eigen grenzen heen; het werk laat hen niet meer los en slurpt alle energie op. Logisch dat daardoor prestaties en werkplezier achteruitgaan en ziekteverzuim fors toeneemt.

Naast het persoonlijk leed is dit ook voor bedrijven fnuikend. Volgens de laatste cijfers (TNO, 2019) is eenderde van het ziekteverzuim gerelateerd aan stress en dat komt neer op een kostenpost van bijna 10.000 euro per werknemer.

Elk bedrijf heeft een brandblusser en een BHV’er. Dus waarom niet ook een eigen aanpak voor stresspreventie?

Bedrijven zoeken naarstig naar oplossingen en met even googelen vind je talloze aanbieders. “Wat voeg ik daar nou aan toe?” vroeg ik mij af. Tot ik mij realiseerde dat ik het over een andere boeg gooi. Ik geloof namelijk dat bedrijven en hun medewerkers heel goed zelf kunnen voorkomen dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress. Elk bedrijf heeft een brandblusser en een BHV’er. Dus waarom niet ook een eigen aanpak voor stresspreventie? Voldoende bewegen en slim omgaan met tijd zijn hierbij de sleutelbegrippen.

Ik kom niet langs met een ‘one trick pony’ maar ik help bedrijven en hun medewerkers om het heft zelf in handen te nemen. Ken je de Chinese spreuk “Geef een man een vis en hij heeft eten voor een dag, leer hem vissen en hij heeft zijn hele leven eten”. Precies, daarin zit de winst.  

Bewegen en Time-management zijn sleutelbegrippenn

Maatwerk

Het zal je niet verbazen dat mijn ondersteuning maatwerk betekent. Wat willen bedrijven en hoe kan ik hun daarbij helpen? Natuurlijk kan ik helpen met ideeën als ze zelf nog zoekende zijn.

Ter inspiratie noem ik een traject wat nu in de steigers staat. Het is een train-de-trainer cursus van twee dagen waarin ik mijn expertise als runningtherapeut overdraag een medewerkers. Medewerkers leren hoe ze bewegen als middel in kunnen zetten tegen stress en ze leren dit ook over te dragen aan hun collega’s. Hoe gaaf is dat?

Geïnteresseerd?

Ben je benieuwd naar dit traject of wil jouw bedrijf op een andere manier ondersteuning? Neem dan contact op dan praten we hierover verder.

VanGastel is partner van Vitaal bedrijf