Vitaliteit op de werkvloer

Investeren in een gezonde werkomgeving loont. Het leidt tot positieve energie op de werkvloer en minder verzuim om zomaar eens wat te noemen. Maar toch zien we bij veel bedrijven wat koudwatervrees om er echt werk van te maken. Zij blijven dralen omdat ze niet precies weten wat en waarom ze zouden willen verbeteren.

Maar daarmee ga je wel achter de feiten aanlopen. Generatie Y en Z kloppen op de deur of zijn al binnen. Deze generaties vinden aandacht voor hun welzijn een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Dus om bij de huidige krappe arbeidsmarkt een aantrekkelijke werkgever te blijven is het heel zinvol om hierin te investeren.

Bovendien, zittend werk is ongezond Onderzoek van TNO uit ’22 wijst uit dat langdurig zitten tijdens het werk bijdraagt tot een verhoogd risico op hart􏰐 en vaatziekten en vroegtijdig overlijden. Juristen en accountants spannen daarbij de kroon door het meest te zitten. Uit onderzoek blijkt eveneens dat 37% van de werknemers werkstress en werkdruk noemt als reden voor verzuim.

Kortom, je snijdt jezelf in de vingers als je gezond werken niet serieus neemt.

Wat we ook regelmatig zien zijn onrendabele investeringen. Een gloednieuwe inpandige sportzaal die nagenoeg altijd leeg staat. Of een duur coachingsaanbod waar de medewerkers die hier baat bij zouden hebben niet op intekenen.

Laat je inspireren door een presentatie, strategie-sessies of ons gratis E-book

Wij geloven erin dat bedrijven heel goed zelf kunnen investeren in gezond werken. Laat je inspireren door een presentatie ‘aan huis’ of maak serieus werk van jullie eigen werkomgeving aan de hand van onze strategie-sessies:

Tijdens deze sessies:

  • Geven wij antwoord op jullie vragen en brengen in kaart wat jullie allemaal al doen en zouden willen doen zodat jullie het overzicht bewaren.
  • Brengen wij expertise in zodat jullie weten wat wel en niet werkt.
  • Denken wij met jullie mee zodat jullie zelf een goed onderbouwd en actief vitaliteitsbeleid kunnen realiseren. 
  • En hikken jullie er dan tegenaan om dit beleid op te schrijven? Geen probleem wij dragen daar zorg voor zodat jullie daar geen tijd aan kwijt zijn.

Willen jullie eerst zelf aan de slag? Lees dan ons gratis E-book 

 

Gemeenten en zorg & welzijnsorganisaties

Met mijn leefstijlpraktijk staat Willemijn met de voeten in de klei. Daarnaast heeft zij na bijna 20 jaar haar sporen verdiend als beleidsadviseur en projectleider in de gezondheidszorg. Met deze unieke combinatie verbindt zij moeiteloos praktijk en beleid met elkaar. Voor gemeenten is zij inzetbaar om het GALA akkoord handen en voeten te geven.

En voor zorg- en welzijnsorganisaties biedt zij als projectleider de helpende hand om gezondheids- en welzijnsinitiatieven van de grond te krijgen.