Bevlogen professionals

Bevlogen professionals zijn goud waard. Ze dragen de organisatie en brengen een hoop  positiviteit met zich mee. Alle reden om dat te koesteren.

 

Vanzelfsprekend is het niet. Overwerken, te weinig aandacht voor de eigen gezondheid. Het gebeurt, je ziet het om je heen. Je ziet professionals verbleken en verpieterd rondlopen en ze zijn blij als eind van de dag het werk er weer op zit. De relatie tussen gezonde leefstijl en ziekteverzuim en verloop is evident.

 

En dan is er natuurlijk nog wat. Het gaat niet alleen om ‘productiviteit’ of ‘werknemers aan de praat houden’. Mensen worden gelukkiger als ze zich gezonder voelen. Ze kunnen meer aan, niet alleen op het werk maar ook privé. Hoe mooi is het als je als organisatie dit kan stimuleren?

Ik draag hier graag mijn steentje aan bij. Door middel van presentaties en trainingen. Deze zijn altijd op maat gemaakt, maar zowel bij de presentatie als bij de training gaan professionals nooit met lege handen naar huis. Ik geef altijd handvatten mee om hun eigen leven een stukje gezonder in te richten.

Bijvoorbeeld, na afloop van een training van 2 dagdelen met enkele weken tussen dagdeel 1 en 2

  • weten de deelnemers wat vitaliteit en gezond leven is en weten zij dat je vitaliteit kan versterken met gezond leven;
  • hebben de deelnemers inzicht in eigen vitaliteit en (on)gezond gedrag en op welke aspecten zij winst willen boeken en waarom;
  • zijn de deelnemers in staat om zelf aan de hand van onderbouwde methoden te bepalen welke gezonde gewoontes zij willen aanleren of ongezonde willen afleren en deze ook uit te voeren;
  • weten deelnemers om te gaan met ‘smoezen’ of realistische argumenten die gezond gedrag in de weg staan.

Ben je op zoek naar een presentatie of training voor jouw organisatie? Neem dan contact met mij op om hier verder over door te praten.

foto over mij tweede keus klein

Willemijn van Gastel:

‘Ik weet hoe het werkt, ik zie hoe het anders kan’