Leefstijl S

Daarom organiseer ik regelmatig korte trajecten of een eenmalige sessie over een bepaald onderwerp. Vaak geef ik ze weg, als cadeautje voor jou.

Leefstijl M

Je wilt 4 tot 8 kilo kwijt, stoppen met roken, of je hebt een concreet beweegdoel. Het wil alleen nog niet zo lukken om tot actie over te gaan. De bekende stok achter de deur ontbreekt.

Leefstijl L

Een ambiteus leven heb je al maar je gezondheid heb je de de laatste tijd verwaarloosd. Geen tijd voor, te moe om er energie in te steken.

Ervaringen

“Voor mij was het traject met Willemijn een Eye-opener”

 

“Door toeval kwam ik met Willemijn in contact en besloot ik een leefstijlcoach in de arm te nemen. Ik ben 53, inmiddels in de overgang, bewoog te weinig en de laatste jaren waren er steeds wat kilo’s bij gekomen. Ik had wel zoiets “het wordt tijd hier iets aan te doen” en ik ben ook iemand die een stok achter de deur nodig heeft. Als ik een afspraak, of uitdaging aanga, ga ik er wél echt voor. Eigenlijk zou je dat altijd voor jezelf moeten doen, maar dan verzin je ook weer makkelijk een excuus (tenminste ik).

Samen hebben we in kaart gebracht wat de momenten zijn dat je toegeeft aan met name ongezonde dingen kopen en vervolgens op eten. Ook hebben we samen gekeken alternatieven te zoeken die voor mij makkelijk te implementeren zijn en wél aantrekkelijk. Je gaat tenslotte niet een stuk rauwe bloemkool als alternatief voor drop of chocola nemen als je dat niet echt lust.

Wat mij ook heel goed geholpen heeft is het advies om meer aan spieropbouw te doen. Ik fietste wel veel, en wat yoga, maar niet echt trainen om alle spieren weer eens wat op te krikken. Intussen hebben ik nu een echte sportkamer, met gewichten, kettlebells, turtles, hometrainer (die had ik al 15 jaar), mat, skippy bal etc en merk ik ook dat ik echt algeheel zoveel fitter ben.

Inmiddels is er nagenoeg 10 kilo af in 9 maanden tijd. Het prettige is ook als je ruimte hebt om in je eigen huis of buiten te sporten dat je het ook makkelijker even 20-30 min kan doen.

De sessies met Willemijn met steeds ook zelfreflectie, suggesties maar geen eisen, steun of bemoediging wanneer nodig en de mogelijkheid van terugkoppelen en ervaring delen vond ik uiterst plezierig.

Voor mij was het traject bij Willemijn een eye-opener en ik voel nu ook dat ik gemotiveerd ben om dit vol te houden, hetgeen ik eerder niet zo voelde als ik was afgevallen.”

Esther, 53 jaar

Meer over VanGastel

Werkwijze

Leefstijl

BRAVO

In mijn begeleiding richt ik mij op de BRAVO-gedragingen. BRAVO staat voor Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Onstpanning. Deze factoren dragen bewezen bij aan een gezonder en fitter leven. 

Foto hoe werkt het 600 omgekeerd
Foto hoe werkt het 600

Kwaliteit

wetenschappelijke basis

In mijn werken staat kwaliteit voorop. Voor mij is het dan ook heel logisch om gezond verstand te gebruiken samen met wetenschappelijke inzichten. Juist die combinatie maakt het verschil.  

Willemijn van Gastel:

ik vraag niet hoe je op je werk functioneert, want dat zal goed zijn. Mijn vraag is ‘hoe kom je thuis’?